Home
Professionals

Sherwin Ekha (36) heeft een ernstig gehandicapte zoon

Sherwin Ekha is 36 jaar geleden geboren in Suriname. Toen hij 6 was, is hij naar Nederland gekomen met zijn ouders en broers en zussen.

Sherwin is getrouwd met Joke (35 jaar) en samen hebben ze 2 kinderen. Annelies is 11 jaar. Ze zit in groep 7 van de basisschool in de wijk waar ze wonen. Hun zoon Lourens is hun zorgenkind: hij is meervoudig gehandicapt en heeft de ontwikkeling van een baby van 6 maanden. Hij kan niet goed bewegen en hij kan niet praten. Ook kan hij niet goed eten en drinken.

Jarenlang hebben Sherwin en Joke de zorg voor Lourens gedeeld met professionele hulpverleners. Op den duur waren ze daar niet gelukkig meer mee. Het was te onrustig voor Lourens om steeds iemand anders te hebben die voor hem zorgde. Sherwin werkte als loodgieter en zijn baas tolereerde het niet meer dat hij parttime werkte. Joke kon op dat moment een volledige baan krijgen als kapster. Sherwin heeft er toen in samenspraak met Joke voor gekozen om zijn baan op te zeggen.

Sherwin zorgt van dinsdag tot en met zaterdag volledig voor Lourens. Op zondag zorgt Joke voor Lourens en op maandag doet Annet, de zus van Joke, dat. Zo heeft Sherwin 2 dagen vrij om leuke dingen met Annelies te doen en te sporten. Op maandag gaat hij naar de sportschool en onderhoudt hun tuin.

Deze tekst is gebaseerd op waargebeurde verhalen. De persoonsgegevens zijn wel fictief.

SherwinEkha.JPG

Geef uw mening over deze informatie

Help ons deze website beter te maken

Heeft u opmerkingen over deze informatie? Laat dan hier uw mening achter.

Let op: in dit formulier kunt u alleen opmerkingen plaatsen over de website. Heeft u een vraag over uw persoonlijke situatie of zoekt u hulp? Neem contact op met uw gemeente.

De gegevens van dit formulier worden verstuurd naar websiteleverancier Elkander. De gemeente kan de gegevens inzien. Elkander of de gemeente kan contact met u opnemen over uw bericht, maar is hiertoe niet verplicht.

Reageert u op een pagina met organisatiegegevens, dan wordt uw bericht ook doorgestuurd naar deze organisatie.

Velden met een * zijn verplicht.

Hoe zou u de bruikbaarheid van de informatie beoordelen? *

Heeft u de informatie gevonden die u zoekt? *

Selecteer een of meer van de onderstaande opties

Mag de webbeheerder contact met u opnemen over uw beoordeling?

De webbeheerder kan alleen contact met u opnemen, als u uw gegevens invult