Home
Professionals

Fatima Oussaid (46) woont al 16 jaar in Nederland

Fatima Oussaid is 46 jaar geleden geboren in Marokko. Ze trouwde daar en kreeg 2 kinderen.

Toen haar eerste kind geboren was vertrok haar moeder naar Nederland, haar man achterna, die een goed bestaan had opgebouwd. Zij effenden het pad voor Ali, de man van Fatima. Ali ging naar Nederland om in de bouw te werken, toen Fatima nog in verwachting was van hun tweede kind.

Fatima heeft het erg moeilijk gehad toen haar tweede kind geboren werd. Niet alleen waren haar ouders er niet, maar haar man Ali kwam pas terug toen hun zoon al 5 maanden was. Toen Ali genoeg geld verdiend had om haar en de kinderen naar Nederland te laten komen, was het feest.

Fatima had zich al jaren op de komst naar Nederland voorbereid. Zo was de overgang niet al te groot, al vond ze het koude weer wel erg wennen. Ze probeerde snel Nederlands te leren. Dat ging goed, ook omdat ze niet wilde dat Ali nog Berbers met haar en de kinderen praatte.

Fatima heeft een open karakter en dat heeft haar geholpen om goed in te burgeren. Al snel werd ze actief op de school van de kinderen en later ook in het buurtcentrum. Ze doet al jaren vrijwilligerswerk.

Deze tekst is gebaseerd op waargebeurde verhalen. De persoonsgegevens zijn wel fictief.

FatimaOussaid.JPG

Geef uw mening over deze informatie

Help ons deze website beter te maken

Heeft u opmerkingen over deze informatie? Laat dan hier uw mening achter.

Let op: in dit formulier kunt u alleen opmerkingen plaatsen over de website. Heeft u een vraag over uw persoonlijke situatie of zoekt u hulp? Neem contact op met uw gemeente.

De gegevens van dit formulier worden verstuurd naar websiteleverancier Elkander. De gemeente kan de gegevens inzien. Elkander of de gemeente kan contact met u opnemen over uw bericht, maar is hiertoe niet verplicht.

Reageert u op een pagina met organisatiegegevens, dan wordt uw bericht ook doorgestuurd naar deze organisatie.

Velden met een * zijn verplicht.

Hoe zou u de bruikbaarheid van de informatie beoordelen? *

Heeft u de informatie gevonden die u zoekt? *

Selecteer een of meer van de onderstaande opties

Mag de webbeheerder contact met u opnemen over uw beoordeling?

De webbeheerder kan alleen contact met u opnemen, als u uw gegevens invult